Tallit ja ratsastusalueet

Tallit ja ratsastusalueet sivulla pääset tutustumaan tarkemmin Okeroisten Tallin eri alueisiin ja rakennuksiin. 

Aktiivipihatto

Aktiivipihattomme on rakennettu vanhan suuren viljasiilon yhteyteen. Tilavat makuuhallit tarjoavat suojaa kuumuudelta, tuulelta ja sateelta. Hevosilla on mahdollisuus olla sisällä tai ulkona ja liikkua oman mielensä mukaan niin paljon kuin ne itse haluavat. 

Hevosten ulkoilualue on reilun puolen hehtaarin kokoinen alue. Kesäisin avataan vielä iso useamman hehtaarin kokoinen laidun, jossa on erillinen suojakatos hevosille. Itse aktiivipihaton yhteyteen on sijoitettu väkirehuautomaatti, suuri heinäkatos ja lämminjuomavesipaljut. 

Lue lisää aktiivipihatosta tästä!

Ylätalli

11 hevosen Ylätalli valmistui vuonna 2013. Talli toimii hevosten hoito- ja kuntoonlaittopaikkana. Tallissa on lämminkiertovesiautomaatit, pesuboxi, kuivaushuone, satulahuone ja rehuosasto.

Ylätallista löydät myös tallin ilmoitus- ja tuntitaulun, jossa esitetään ajankohtaisia asioita ja tiedoitetaan tulevista tapahtumista sekä aikatauluista. Täältä löydät myös tärkeää tietoa Okeroisten Ratsastajien seuratoiminnasta ja erilaisista vakuutusasioista.

Tallimme säännöt on nopeasti luettavissa ohikulkiessasi. Ilmoitustaulun vieressä olevalla tuntitaululla ilmoitetaan ratsastajat ja hevoset seuraaville tunneille. Tule siis ylätallin ilmoitustaulujen kautta tunnille saapuessasi!

Alatalli

Aktiivipihaton yhteydestä löytyy Alatalli, jossa on 8 tilavaa karsinaa, joita käytetään kuntoonlaittopaikkoina, tarvittaessa vieras-, varsomis- sekä sairaskarsinoina tai silloin, kun laumaan totutetaan uusi hevonen.

Maneesi

Täysimittainen (23x75m) ja erittäin valoisa maneesi on valmistunut marraskuussa 2010. Kalustoon kuuluu hyvät äänentoistolaitteet, suuret peilit, lämmitetty tuomarikoppi. vammaisramppi, monipuolinen este- ja working equitation -kalusto sekä kouluaidat. Maneesin päädystä löytyy myös ratsastuskoulun toimisto. Maneesin pohjan huoltoon kiinnitetään erityistä huomiota ja se lanataan päivittäin. Maneesin pohjan materiaali on hienoa hiekkaa, joka on juuri sopivan kimmoisaa sekä este- että kouluratsastuskäyttöön.

Hiekkakenttä

Suuri n. 70 x 80m, erittäin hyväpohjainen aidattu hiekkakenttämme valmistui kesällä 2018.  

Derby -kenttä

Derby -kenttä on useamman hehtaarin kokoinen aidattu nurmipohjainen ratsastusalue, jonne on rakennettu monipuolinen erikoisesterata. Kentältä löytyy muun muassa Aachenin valli, banketti, portaat, erilaisia tukkiesteitä ja kuivahautoja. Kesällä pidämme suurimman osan tunneista Derby -kentällä, joka ei pölise! Derby -kentällä on sopivasti tarjolla myös kaltevuutta, jolla on hyvä harjoittaa ratsukoita monipuolisesti, kehittäen niiden tasapainoa samalla.

Pyöröaitaus

Pyöröaitauksemme on 18m halkaisijaltaan ja sitä käytetään hevosten juoksuttamiseen ja nuorten hevosten kouluttamiseen. 

Laitumet

Kaikki hevosemme laiduntavat vähintään neljän kuukauden ajan useamman hehtaarin hyvin hoidetuilla laidunnurmilla, jonne on rakennettu myös tilava sääsuoja. Laitumella hevoset pääsevät säänsuojaan sekä katoksessa että itse pihatossa. Hevosilla on tarjolla aina raikasta ja puhdasta vettä. Usein kesäisin hevosemme laiduntavat myös Derby  -kentällä.

Piha-alueet

Autot parkeerataan yläpihalle viistoparkkiin tienpuoleiselle sivulle. Piha-alueella saattaa liikkua traktori, mönkijä, ratsastajia ja hevosia, joten pidetään silmät avoinna ja noudatetaan erityistä varovaisuutta. Tarhoihin ja pihattoon ei saa turvallisuussyistä mennä ilman henkilökunnan lupaa!

Kesäterassi

Uusi kesäterassimme on valmistunut toukokuussa 2018. Sieltä on mahtavat näköalat laitumille ja siellä on mukava grillata, seurustella ja katsella kaunista auringonlaskua hyvien ystävien kanssa. Terassilta on hyvä kiikaroida myös metsäkauriiden, ketunpentujen ja laiduntavien hevosten onnellista elämää.

Vierasmökki

Vierasmökki sijaitsee Ylätallin ja maneesin välissä ja se sopii oikein hyvin lyhytaikaiseen majoitukseen esim. valmennusten tms. yhteydessä. 

Vuokraamme tilojamme myös ulkopuolisten käyttöön. Kysy lisää Suzannilta p. 044-3555 661