Tärkeätä tietää

Tuntivarauksen tekeminen

Kerrothan tuntivarauksen yhteydessä ratsastustaustastasi.

Vakiotunneille ovat tervetulleita kaikki lähtötasoltaan perusmerkin ratsastustaidot omaavat ratsastajat. Alkeisopetusta annetaan toistaiseksi ainoastaan Alkeiskurssilla pienryhmä- tai ýksityisopetuksessa.

Ole rehellinen ratsastustaidoistasi!

Ratsastusryhmät on jaettu oppilaiden ratsastus- ja tavoitetason mukaan.

Hevoskohtaiset kokorajoitukset

Ratsastusryhmät on pyritty jakamaan oppilaiden ratsastus- ja tavoitetason mukaan.

Opetushevosen valinnan vuoksi toivomme tuntivarauksen yhteydessä kerrottavan myös ratsastajan koko (esim. paino ja pituus). Koska välitämme hevostemme hyvinvoinnista ovat hevoskohtaiset maksimipainorajat ratsastajille 70-90kg. Pienikokoisilla hevosilla 50-70kg.

Ilmoita etukäteen ratsastuksenopettajallesi mahdollisista liikkumisrajoitteista, sairauksista ja allergioista. Näin opettaja voi varautua asiaan ja tarvittaessa muokata ohjelmaa sopivaksi.

Säästä, kisoista tai sairastapauksista johtuvat tuntimuutokset

Tuntien muutoksista ilmoitetaan ratsastajille aina erikseen sähköpostilla tai tekstiviestillä. Tarkistathan, että yhteystietosi ovat Hopotissa ajantasalla!

Teoriatunteja järjestetään myös aloitteleville ratsastajille sekä kysynnän mukaan niitä haluaville.

Mikäli haluat varata, siirtää tai peruuttaa tunnin, tee se Hopotin kautta.

Tuntiperuutukset

Tuntien peruuttaminen tulee suorittaa viimeistään 24h aikaisemmin. Poikkeuksena pikkuhyppely- ja 1,5h istuntatunti, jotka tulee peruuttaa viimeistään 48h aikaisemmin. Myöhässä perutut tunnit ja peruuttamattomat poisjäännit veloitetaan normaalisti.

Tunti tulee perua Hopotin kautta. Äkillisissä sairastapauksissa, soita opettajalle ja toimita perästäpäin sairaanhoitajan tai lääkärintodistus, niin et menetä tuntiasi.

Rästitunnit

Rästitunnin voi varata ainoastaan, mikäli oma tunti on peruutettu asianmukaisesti. Rästitunnin voi ratsastaa myös ennen kuin peruutettu tunti on ollut. Rästitunnit tulee käyttää kuitenkin saman ko. kauden aikana. Vakiopaikka (kuin myös rästitunti) on aina henkilökohtainen.

Rästikäytäntö on kaikille ratsastajille sama, tasapuolisuuden säilyttämiseksi rästikäytännöstä ei tehdä poikkeuksia.

Vakuutukset

Asiakkaillamme tulee olla oma voimassaoleva tapaturmavakuutus tai mikäli ratsastat säännöllisesti vähintään kolme kertaa kuukaudessa, tulee olla joko jonkun ratsastusseuran jäsenyys tai Greencard -jäsenyys. Tällöin kuulut myös tapaturmavakuutuksen piiriin. Liittymällä ratsastusseuran jäseneksi tai maksamalla SRL:n Green Cardin, takaat oman vakuutusturvasi. Suomen Ratsastajainliitto ry tarjoaa kattavan vakuutussuojan jäsenilleen.

Tarkista siis heti omat tapaturma- ym. vakuutukset -
että ne ovat voimassa myös ratsastus-ja hevosurheilussa.

Lisätietoja tallin henkilökunnalta tai SRL:n sivuilta.