Tallin asukit

Tällä sivulla pääset tutustumaan Okeroisten Tallin asukkeihin aina hevosista koiriin ja kissoihin saakka. Saat esimerkiksi tietää heidän luonteistaan sekä koulutustasostaan.

Aristo III s. 2005

Tallimme liitokavio eli Poni on KWPN-ruuna, joka pienestä koostaan huolimatta liikkuu erittäin hienosti. Näyttävät liikkeet riittävät pidemmällekin kouluratsastusuralla, mutta vaativat ratsastajalta hieman enemmän taitoa.

Poni voitti ylivoimaisesti ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisoissa junioreiden kultamitalin kouluratsastuksessa vuonna 2012. Tämän jälkeenkin Poni on eri oppilaidemme kanssa sijoittunut näissä valtakunnallisissa mittelöissä lähes poikkeuksetta mitalisijoille. Poni osaa myös hypätä näyttävästi.

Koulutustaso Vaativa B.

Bärbel s. 2007

Bärbel eli ystävien kesken Bella on näyttävä ja luonteikas tamma, joka hyvin usein testaa ratsastajaansa. Jämäkkyys kuitenkin palkitaan - Bella osaa ratsastaessa olla todella herkkä ja miellyttävä. Erityisesti Bella nauttii hyppäämisestä, ja onkin esteillä halukas ja rohkea. Se onkin monen suosikkiratsu.

Koulutustaso Helppo A

Benedicta s. 1999

Ystävien kesken Netta on pieni saksalainen tamma. Netta on miellyttämisenhaluinen ja herkkä hevonen. Se taitaa alkeisliinatunnit ja on myös oikein taitava esteratsu, joten se sopii monelle eri ratsastajalle. Netalla onkin ansaitusti se suurin faniklubi ratsastajien keskuudessa.

Koulutustaso Vaativa B.

Fond s. 2001

Fondi on erittäin kevyt ja herkkä ratsastaa. Se on toiminut aikaisemmin Suzannin kansallisen tason estehevosena, ja siltä sujuukin sekä koulukiemurat että maastoesteet suit sait sukkelaan. Tässä on hevonen, joka opettaa ratsastajaa nöyrästi ja palkitsevasti.

Koulutustaso Helppo A - Vaativa B

Lennon Köpi s. 1999

Köpi on pieni, mutta pippurinen suomenhevosruuna, jolta löytyy vahvasti oma mielipide. Köpi on reipas, mutta silti herkkä ratsastaa ja se taitaa hyvin myös alkeistunnit.

Koulutustaso Helppo B

Preti s. 2000

Pretillä on persoonallinen väritys. Preti on jo puoliksi eläkkeellä.

Koulutustaso Helppo A

Saffetly s. 2008

Safu on kiltti ja laadukas Hannover-tamma, sopii monelle erilaiselle ratsastajalle.

Koulutustaso Helppo B

Tarun Tarina s. 2010

Tara on tallimme ensimmäinen oma kasvatti ja se on syntynyt vuonna 2010. Taran omistaa Paula Ryynänen. Tara on kaunis ja luonteeltaan täyden kympin tamma, ja siitä onkin kehittynyt ratsastuskouluumme todella suosittu ratsu. Koulutustaso Helppo B. Tara on myös näyttelyissä palkitun Okeroisten Maijan emä.

Koulutustaso Helppo B

Waterblue s. 2000

Wilma on kiltti, osaava ja reipas ratsu tallimme isommille ratsastajille.

Koulutustaso Helppo B

Sanni Salama s. 2007

Tässä on todellinen Salama! Sanni on pieni ja tempperamenttinen tamma, joka osaa myös testata ratsastajiaan. Se hyppää todella hyvin ja on myös ohjasajossa taitava opettaja. Osaa myös testata ratsastajiaan. Sanni on Okeroisten Annin emä.

Koulutustaso Helppo B - A

Emmer s. 2007

Emmer eli Eetu on reipas ja kiltti estehevonen sekä todella utelias. Kouluratsastuskin sujuu mallikkaasti, mutta erityisesti Eetu nauttii hyppäämisestä. Sillä voi hypätä kuka vaan, kunhan ohjaa tolppien väliin niin Eetu hoitaa homman esteellä kun esteellä!

Koulutustaso Helppo A

Okeroisten Kerttu s. 2011

Kerttuli syntyi vuonna 2011. Emä Tuulen Taru, Isä Liising. Kerttuli on erittäin luonteikas tamma ja vain harvojen kokeneempien oppilaidemme käytössä.

Kerttuli on erittäin kaunis ja hyvärakenteinen. Kerttuli on Okeroisten Anssin emä..

Koulutustaso Helppo B

Okeroisten Matti s. 2015

Matti on reipas ruuna, joka kuuluu myös tallin omien kasvattien joukkoon.

Koulutustaso: Helppo A

Okeroisten Maija s. 2015

Tallin oman kasvatin Taran tytär Maija on hyvin näyttävä ja ystävällinen suomenhevostamma.

Koulutustaso: Helppo B

Okeroisten
Anni ja Anssi s. 2020

Puksu

Puksu on tallin maskottikoira ja tykkää lähteä kisamatkoille mukaan. Puksu ei tykkää ollenkaan aamuherätyksistä ja jääkin mielellään vielä nukkumaan. Puksu komentelee mielellään hevosia, jos ne eivät käyttäydy siivosti. Puksun voi löytää myös toimistosta nukkumasta.

Katja 

Katjan paikkaa sydämessä ei voi viedä mikään toinen kissa. Katja jäi auton alle vuonna 2012, mutta ison leikkauksen jälkeen kuntoutui ennalleen suureksi saalistajaksi. Katjalla on toinen takareisi rakennettu uudelleen titaanista ja sen vuoksi pakkasella sen mielipaikka on toimiston lämmössä.

Eikka

Eikka on vikkelä mieleltään, notkea rungoltaan ja hyvin hellyydenkipeä. Päivisin voit löytää Eikan maneesista nuorten hevosten ratsutuksia valvomassa ja iltaisin hän mielellään seuraa ratsastustuntejamme.