URHEILU 25.11.2014 Päivitetty: 25.11.2014

Okeroisten Talli pääsi harvinaiseen laatutallien luokkaan

Okeroisten tallia on rakennettu muutaman vuoden määrätietoisesti. Kuva: Mirja Hussain
Okeroisten tallia on rakennettu muutaman vuoden määrätietoisesti. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Okeroisissa sijaitseva Okeroisten talli on saanut Suomen Ratsastajainliitolta laatutalliluokituksen. Kyseessä on korkein liiton myöntämistä laatuluokituksista ja Okeroisten talli on ainoa talli Päijät-Hämeessä, joka on saanut liitolta tämän luokituksen. Koko valtakunnassakin laatutalliksi on luokiteltu nyt 20 ratsastuskoulua

Yrittäjät Suzanni Bebek ja Jyrki Helminen ovat laatuluokituksesta iloisia ja ylpeitä.

- Suomessa on tuhatkunta ratsastuspalveluita tarjoavaa tallia, joista noin 350 on SRL:n valvonnassa. Tiukat laatukriteerit täyttäviä ratsastuskouluja on Suomessa ainoastaan 15, joista Okeroisten talli on Päijät-Hämeessä ainoa laatuaan, iloitsee Bebek.

SRL on asettanut laatutalleille tiukat kriteerit, jotka käsittelevät paitsi tallin tiloja ja hevosten hyvinvointia, myös henkilökunnan pätevyyttä, opetuksen laatua, hevosten koulutustasoa, yritystoimintaa ja asiakaspalvelua. Esimerkiksi ratsastustunneista 80 prosenttia pitää olla ratsastuksenopettajan tai master-tason opettajan pitämiä. Okeroisten tallilla tuntien pidosta vastaa pääasiassa Suzanni Bebek, joka on SRL:n hyväksymä kansainvälisen II-tason ratsastuksenopettaja sekä lajivalmentaja sekä este- että kouluratsastuksessa. Jyrki Helminen puolestaan on saanut kengityssepän ja ratsastuksenohjaajan koulutuksen.