VOIMAN SPORT 2.12.2014 Päivitetty: 2.12.2014

Kuinka kallista ratsastaminen on? Tunnustusta saaneet alan ammattilaiset vastaavat

Okeroisten tallin omistaja Suzanni Bebek nauttii työstään hevosten parissa. Kuva: Arkisto/Mirja Hussain
Okeroisten tallin omistaja Suzanni Bebek nauttii työstään hevosten parissa. Kuva: Arkisto/Mirja Hussain

Suomen Ratsastajainliiton kultaisella ansiomerkillä palkittu ratsastuksenopettaja ja valmentaja Anu Iivanainen sekä laatutalliluokituksen saaneen Okeroisten tallin omistaja ja opettaja Suzanni Bebek vierailivat maanantaina Voiman Sportissa kertomassa ajatuksiaan saaduista tunnustuksista.

- Totta kai se tuntuu kauhean hyvältä ja mukavalta. Ei sitä tietenkään ajattele, kun päivät pitkät touhuaa hevosten kanssa, että sitä jonkun ansiomerkin toivossa tekisi. Onhan se hieno tunnustus, iloitsi vuodesta 1970 ratsastuksen parissa toiminut ja erityisesti opetus- sekä kilpailutoiminnan edistämisessä kunnostautunut Iivanainen.

Ratsatus mielletään usein kalliiksi harrastukseksi. Kerran viikossa Okeroisten tallin hevosella ratsastamisesta kertyy kustannuksia vähän yli 30 euroa. Hinta sisältää hevosen, varusteet, tilat ja opetuksen.

- Jos mennään ottamaan hiihdonopetusta laskettelurinteeseen, niin täytyy ostaa lippu, vuokrata varusteet tai ostaa ne omaksi ja se hiihdonopetus maksaa varmasti enemmän kuin ratsastuskoulutunti. Jos vertaa murtsikkahiihtoon tai lenkkeilyyn tuolla poluilla, niin totta kai se on siihen nähden paljon kalliimpaa, selvensi Bebek ja huomautti, että pidemmällä sitoutumiselle hinta luonnollisesti laskee.

Mikäli harrastajalla on oma hevonen, sen säilyttäminen Lahden Ratsastajien tallilla Takkulassa maksaa 580 euroa kuukaudessa. Hinta sisältää hevosen täysihoitoisen ylläpidon.


Aleksi Sammalisto

aleksi.sammalisto@radiovoima.fi